Exercitiepeloton

Exercitiepeloton Regiment van Heutsz

Het exercitiepeloton is in 2005 opgericht naar aanleiding van een reünie in 2004 van oudgedienden van het regiment van Heutsz. Met een groep enthousiaste oud-Van Heutszers heeft het exercitiepeloton getracht de tradities van de oude stijl exercitie in leven te houden.

Inmiddels is de laatste jaren diverse keren ingezet bij diverse herdenkingen, zoals Indiëherdekingen in ’s Hertogenbosch, Rotterdam en Amsterdam. Erewachten verzorgd tijdens herdenkingen en begrafenissen Daarnaast heeft het peloton medewerking verleend aan optredens met het reünieorkest zoals taptoe Ter Aar, Operatie Market Garden in Eindhoven en de slag om de Schelde in Bergen op Zoom.

Wat doen we?

Het exercitiepeloton probeert de oude tradities van het Regiment van Heutsz in stand te houden door regelmatig op te treden als erewacht, vlaggewacht en demonstratiepeloton.

Daarnaast worden we soms gevraagd om aanwezig te zijn bij uitvaarten van veteranen, herdenkingen en andere evenementen met een militair karakter.

Om dit alles op een goede en eervolle wijze te kunnen uitvoeren moet er uiteraard wel regelmatig geoefend worden, dit doen we dan ook één maal per maand.

Toevoegen nieuw evenement

Locatie*
Datum*

Kies een zoekterm om te zoeken