Exercitiepeloton

Exercitiepeloton Regiment van Heutsz

Het exercitiepeloton is ontstaan naar aanleiding van een reünie van oudgedienden van het regiment van Heutsz. Met een groep enthousiaste oud-Van Heutszers heeft het exercitiepeloton getracht de tradities van de oude stijl exercitie in leven te houden.

Het exercitiepeloton heeft in de afgelopen jaren wat ups en downs gekend en het ledental varieerde regelmatig tussen 10 en 30 personen. Inmiddels heeft een groepje enthousiaste deelnemers de Vereniging Traditie Regiment van Heutsz opgericht waarin zowel het Exercitiepeloton Regiment van Heutsz als het Reünie orkest Regiment van Heutsz een plaats hebben.

Wat doen we?

Het exercitiepeloton probeert de oude tradities van het Regiment van Heutsz in stand te houden door regelmatig op te treden als erewacht, vlaggewacht en demonstratiepeloton.

Daarnaast worden we soms gevraagd om aanwezig te zijn bij uitvaarten van veteranen, herdenkingen en andere evenementen met een militair karakter.

Om dit alles op een goede en eervolle wijze te kunnen uitvoeren moet er uiteraard wel regelmatig geoefend worden, dit doen we dan ook één maal per maand.

Toevoegen nieuw evenement

Locatie*
Datum*

Kies een zoekterm om te zoeken